dinsdag 4 januari 2011

ik ben wel benieuwd naar die test en naar de uitkomst natuurlijk.

De meest complete Online Gezondheids Risico test

Online test op ziektes

bn/de stem 
maandag 03 januari 2011 | 21:37 | Laatst bijgewerkt op: maandag 03 januari 2011 | 21:42 

BREDA - Mensen kunnen op internet testen of ze een grotere kans hebben om bepaalde chronische ziekten of andere veel voorkomende andere aandoeningen te krijgen.
De test is ontwikkeld door specialisten van het Bronovoziekenhuis in Den Haag. Ze is niet bedoeld om mensen bang te maken, benadrukt initiatiefnemer Arthur Niggebrugge, maar heeft vooral te maken met preventie. "We merken nog te vaak dat mensen beter geholpen hadden kunnen worden als ze eerder op de hoogte waren geweest van hun risico's", zegt hij.

Zo kunnen mensen onder andere testen welk risico ze hebben op diabetes, hart- en vaatziekten of nierschade.

Daarnaast is er een test die uitwijst of iemand een verhoogde kans heeft op bepaalde kankersoorten. Er is een gratis basistest en er is een meer uitgebreide test, waar een jaarabonnement aan vast zit. Dat kost €19,95.

De ziekten waarop de tests zijn gebaseerd, zijn de afgelopen vijf jaar geselecteerd op basis van vier criteria. Ze komen veelvuldig voor in Nederland, veroorzaken een grote ziektelast, zijn in een vroeg stadium te herkennen en goed behandelbaar als ze tijdig worden ontdekt.

Geen opmerkingen: