vrijdag 12 maart 2010

ik hoefde gelukkig niet...

Gemeente Rotterdam klaar met hertelling

ANP op 12 maart '10












Ongeveer tweehonderd ambtenaren van de gemeente Rotterdam hertellen donderdagochtend de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. (ANP)

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam is klaar met het hertellen van de ruim 220.000 stemmen die Rotterdammers uitbrachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Pas om 1.10 uur in de nacht van donderdag op vrijdag was het zover. Donderdag om half twaalf werd de laatste stembus geleegd.
In totaal zijn 290 stembussen geleegd van 290 stembureaus. Vrijdag om 12.00 uur wordt bekendgemaakt wat het resultaat is van de hertelling. Dat doet voorzitter Remco Oosterhoff van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven die ook om de hertelling had gevraagd nadat geluiden over onregelmatigheden op stembureaus aanhielden.
In Rotterdam behaalden Leefbaar Rotterdam en de PvdA ongeveer evenveel stemmen. De PvdA werd nipt de grootste. Leefbaar had daarop meteen al om hertelling van de stemmen gevraagd.

T-shirts

Bij de hertelling donderdag droegen de tellers witte T-shirts. Wie rondliep in een paars T-shirt, was belast met het tellen en controleren van volmachten en stempassen. De mensen in blauwe T-shirts moesten vragen van tellers beantwoorden.
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft donderdag zijn aangekondigde oriënterende onderzoek naar het ronselen van volmachten door Leefbaar Rotterdam uitgebreid met het toetsen van andere onregelmatigheden rond verkiezingen.

Geen opmerkingen: