dinsdag 23 februari 2010

ahaa...

Eén op drie vrouwen heeft 'nooit' seks

LONDEN - Uit recent Brits onderzoek blijkt dat eén op drie Engelse vrouwen 'nooit' seks heeft. De oorzaak ligt niet bij hoofdpijn, stress of kinderen; de mannen zijn het probleem.
Steeds meer mannen worden geplaagd door een afname van hun libido. Deze zorgwekkende 'trend' wordt  ook beschreven door de Amerikaanse Michele Weiner Davis in haar boek 'The sex starved wife' ('De sekshonger van vrouwen').

"In onze samenleving bestaat het cliché dat de man altijd zin heeft in seks, altijd opgewonden is. Als er geen seks is in een relatie, is dat door 'de hoofdpijn' van vrouwlief. Maar mijn onderzoek suggereert dat de verschillen niet zo groot zijn als iedereen wil doen geloven", aldus Weiner Davis.

Brits onderzoek onderschrijft deze stelling. Uit een rondvraag van Relate, een organisatie voor relatietherapie, bleek dat het aantal mannen dat aangaf geen seks te willen hebben met 40 procent gestegen is in vergelijking met tien jaar geleden.

Ook blijven mannen (20 tot 30 procent) zich zorgen maken over hun bedprestaties an sich. Ze twijfelen of ze een erectie zullen krijgen, of ze niet te snel zullen klaarkomen en of ze hun partner wel kunnen bevredigen. Deze prestatiedruk leidt tot faalangst, en tot het volledig dichtklappen in bed.
17/02/10 12u00

Geen opmerkingen: